OPPHAV Karianne Andreassen

Karianne Andreassen
OPP/HAV

Verdens Ende, Tjøme
30 juli kl 12, 14 og 16

 

 

Den nordnorske danseren og koreografen Karianne Andreassen – presenterer OPP/HAV – en soloforestilling i vannkanten på ikoniske Verdens Ende, Tjøme, 30. juli kl 12, 14 og 16. Forestillingen vises i samarbeid med Besøkssenter Færder nasjonalpark – Verdens Ende.

 

«Jeg er alltid hatt en sterk dragning mot havet, samtidig som jeg er redd for alt som lever der og de ukjente landskapene vi ellers ikke ser fra land. Som kystboer undrer jeg ofte på hvilken overføringsverdi det har å vokse opp ved siden av dette store ukjente, og hvilken tiltrekningskraft havet har på mennesker».

 

Havet er kilden til alt liv. Etter tusenvis av år med evolusjon passer ikke mennesker inn der lenger, og er nå kun besøkende i ukjent territorium. OPP/HAV er en utendørs dansesolo som reflekterer rundt denne tematikken og havet generelt. Én danser beveger seg ved vannkanten i et repeterende bevegelsesspråk, og transformerer kroppen liksom evolusjonen transformerte arter fra havet til land. I havet er hun både menneskelig og vesen, i konstant forhandling med sine omgivelser.

 

Varighet: 10 minutter

OPP/HAV er skapt gjennom fridykking, har musikk akkompagnert av musikk av Alexander Aarøen Pedersen og hadde premiere under @codadancefest 2020.

Danser og koreograf: Karianne Andreassen

Ytre øye: Cecilie Lindeman Steen

Musikk: Alexander Aarøen Pedersen

Kostyme: @maritfalla

Foto: Antero Hein/ Hein Creations