.

DSC07917

Frida Eriksen
(NO)
UNIT

Tønsberg sentrum 
4. august kl 16 og 18

 

 

UNIT er en ny produksjon av koreograf Frida Mørk Eriksen, som produseres under Færderbiennalen 2023, og vises som work in progress fredag 4. august kl 16 og 18.
Forestillingen er et stedsspesifikt arbeid i uterommet, og vil finne sted i Tønsberg sentrum. UNIT sentrerer seg rundt uniformen i offentlige rom, og undersøker uniformens tilstand, den uniformerte kroppen og hvilke påløpende hendelser og situasjoner som oppstår. UNIT er en videreutvikling av verket “Observatører” som ble laget for Haugar Kunstmuseum i 2022.
 
Frida Mørk Eriksen har vokst opp i Vestfold, er utdannet ved Høyskolen for Dansekunst med en bachelor i dansekunst og koreografi. Hun jobber med bevegelse og dans som medium for sine verk. Mellommenneskelige interaksjoner, sosiale konstruksjoner og en interesse for det uforutsigbare, er sentrale temaer i Mørk Eriksens kunstnerskap. Det siste årene har hun koreografert flere forestillinger og musikkvideoer i samarbeid med bandet Lazy Queen, der hun utøver og koreograferer scenekunst sammen med tradisjonelle konsertopplevelser. Hun har skapt verkene ‘Observatører’ som bestillingsverk for Haugar Kunstmuseum, og ‘Den Blinde Flekken’ som ble vist på Stoff Fringe Festival i Stockholm.